Web Analytics Made Easy - Statcounter

بورس تهران پس تعطیلات نوروزی در حالی که بسیاری از فعالان این بازار، در اننظار ادامه تعطیلی بازار سرمایه با توجه به شرایط کرونایی به وجود آمده بودند، با روند کاهشی سال جدید را آغاز کرد و در اولین روز سال، با کاهش 4 هزار واحدی شاخص کل بورس مواجه شد.

به گزارش بورس تابناک؛ در معاملات امروز (سه شنبه پنجم فروردین 99) شاخص کل قیمت و بازده نقدی بورس اوراق بهادار تهران با کاهش 4239 واحدی معادل 0.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

83 درصد به رقم 508 هزار و 661 واحد رسید. این در حالی است که در فرابورس شاخص کل با افت 8 واحدی به رقم 6 هزار و 582 واحد رسید.

همچنین شاخص قیمت (وزنی-ارزشی)، با کاهش 1129 واحدی معادل 0.83 درصد به رقم 135 هزار و 569 واحد رسید. شاخص کل هم وزن نیز، با رشد 1569 واحدی معادل 0.89 درصد، عدد 178 هزار و 650 واحد را به نمایش گذاشت.

روند بورس در حالی امروز با کاهش اکثر شاخص های منتخب همراه شد که سال گذشته، شاهد بازدهی بیش از 180 درصدی بازار سهام بودیم تا این بازار به عنوان سودده ترین بازار ایران معرفی شود.

عظیم ثابت کارشناس بازار سرمایه در گفت و گو با خبرنگار بورس تابناک با اشاره به شرایط ویژه در کل دنیا به دنبال شیوع گسترده ویروس کرونا و تاثیر منفی این روند بر رشد اقتصادی تمام کشورها، اظهار داشت: به رغم این که قابل پیش بینی است که بورس ایران نیز همانند دیگر بورس های دنیا، متاثیر از تاثیرات منفی این ویروس خواهد بود، اما به دلایلی همچنان در سال جاری، بازار سرمایه، همچنان نسبت به دیگر بازارها، از بازدهی بهتری برخوردار خواهد بود. در ادامه متن کامل این گفتگو را می خوانید:

عظیم ثابت کارشناس بازار سرمایه در خصوص روند امروز بازار سرمایه به خبرنگار بورس تابناک گفت: بازار امروز در مجموع با توجه به اولین روز کاری در سال جدید، قابل قبول و خوب بوده است. به عنوان نمونه یکی از آیتم‌هایی که همواره مورد توجه است، ارزش معاملات در بازار است که امروز شاهد ارزش معاملات بالای 4 هزار و 200 میلیارد تومان بودیم. که از این رقم، 2850 میلیارد متعلق به بورس و حدود 1500 میلیارد تومان نیز به فرابورس و بازار پایه تعلق دارد. رقم ارزش معاملات در اولین روز سال قابل تقدیر است زیرا در مقایسه با سال گذشته در این ایام که شاهد ارزش معاملات در حدود هزار میلیارد تومان بودیم. رشد ارزش معاملات نشان از ادامه استقبال از بازار سرمایه دارد.

وی در ادامه افزود: در شرایط کنونی شاهد اصلاحات شدید در بازارهای مالی دنیا هستیم. تا جاییکه در ایامی که بورس تهران در تعطیلی به سر می بُرد، بسیاری از بورس‌های دنیا با کاهش 10 یا 15 درصد در ارزش بازار مواجه شدند.

شیوع ویروس کرونا در کل دنیا اثرات اقتصادی زیادی را به همراه داشته است. به گونه ای که رشد اقتصادی‌ای که برای کل جهان و کشورهای پیشرفته و شاخص دنیا که GDP آن‌ها در رشد اقتصادی تأثیر گذار است؛ با کاهش و بازبینی و اصلاح مواجه شده‌اند. تا جاییکه بنده به یاد دارم، رشد اقتصادی دنیا 2 درصد پیش بینی می‌کردند، الآن این عدد به 1.25 درصد تعدیل شده است.

بر اساس جدیدترین آمار، سه کشور هند، چین و آمریکا پیش بینی‌ها از مثبت بودن اقتصادشان حکایت دارد، که  رقم  درصد 1.25 متعلق به این سه کشور می‌باشد. ولی دیگر کشورهای بزرگ دنیا حتی حوزه اروپا، با کاهش رشد اقتصادی 1.7 تا حتی 3 درصد مثل ایتالیا مواجه شده‌اند.

این یعنی اینکه کرونا، پارادیم موجود اقتصادی را تغییر داده؛ یعنی اینکه ما داریم به یک بازتولید اقتصادی می رسیم، شرایط دنیا به سمتی در حال حرکت است که پارادایم های قبلی جواب نمی‌دهد و با توجه به اینکه انسان متأسفانه یک تنه فکر می‌کرد که قالب بر جهان هستی است، اینجا یک ویروسی به نام کرونا که به صورت نظام مند و هوشمند در جهان هستی خودش را نشان داده، تمام این مبادلات را بهم ریخته است و به ما انسان‌ها این اشاره و تذکر را داد که مراقب باش که آیا این رویه که شما انتخاب کرده‌اید همیشه نمی‌تواند ادامه داشته باشد.

بنابراین این شرایط، شرایطی هست که اسمش را بایستی هم زیستی مسالمت آمیز با پدیده ای مثل کرونا بزاریم، یعنی اگر قرار هست که همان رویه‌ها را ادامه بدیم، از این کروناها زیاد خواهیم داشت، و از آنجایی که جهان هستی هوشمند است، این ویروس‌ها هم هوشمند تر ظاهر می‌شوند.

عظیم ثابت در ادامه این مقدمه اظهار داشت: باید بدانیم اقتصاد دنیا تحت تأثیر پدیده ای قرار گرفته است که بسیاری از کارشناسان فکر نمی‌کردند این قدر آثار چالشی و چالش برانگیز داشته باشد. اقتصاد دنیا حداقل در یک بازه 6 ماهه دچار چالش‌های جدی می‌شود.

در خصوص وضعیت بورس تهران در اولین روز سال، با توجه به روند کاهشی بورس‌های دنیا می‌توان گفت: امروز اگرچه شاخص‌ها منفی شروع شد اما این روند تا حدودی طبیعی بود، زیرا در واقع ما با یک فاصله ای از اقتصادهای دنیا که در وضعیت قرمز قرار دارند، تأثیر گرفته‌ایم.

در خصوص بازار سرمایه اعتقاد دارم، با همه ترس‌ها و نگرانی‌هایی که الآن وجود دارد، همچنان پیش رو ترین بازار در بین بازارهای موازی باقی خواهد ماند. زیرا در شرایط کنونی، اقتصاد ما با کسری بودجه بیشتری مواجه خواهد شد.

سال گذشته نیز با کاهش صادرات نفت مواجه بودیم، اما پارسال با صادرات غیرنفتی 40 میلیارد دلاری، تراز تجاری ما خیلی منفی نبود و تراز متعادلی بود و تا حدودی مشکل کسری و چالش‌های بودجه ای جبران شد. اما امسال بحث کرونا باعث می‌شود که مراودات بین‌المللی ما حتی با کشورهای همسایه با کاهش همراه شود.

علاوه بر این؛ یکی از آیتم‌های مهمی که همیشه در بودجه دولت لحاظ شده، مالیات‌هاست. امسال دریافت مالیات بر خلاف سال گذشته، با مشکلات بیشتر مواجه خواهد شد. الآن شرکت‌ها می گویند کاری نکرده ایم که بخواهیم مالیات بدهیم و سازمان مالیاتی نیز این شرایط را کاملاً متوجه است. در مجموع  مالیات مورد انتظار، تحقق پذیر نیست  و در بحث فروش نفت و مشتقات نفتی و پتروشیمی هم شرایط سخت از گذشته خواهد بود. زیرا در حال حاضر به دنبال شیوع ویروس کرونا در دنیا، با کاهش قیمت جهانی نفت و کاهش تقاضای جهانی روبرو هستیم و در نتیجه ارزآوری از ناحیه فروش نفت آن هم در شرایط تحریم، بسیار سخت‌تر از گذشته خواهد بود.

همچنین با توجه بازدهی اندک بازارهایی همچون مسکن، ارز، سکه، سپرده بانکی و ... متوجه می‌شویم که دولت روزنه ای برای جبران بخشی از کسری بودجه خواهد داشت.

وی ادامه داد: دولت برای جبران کسری بودجه از طریق فروش دارایی‌های سرمایه ای، از طریق تأمین مالی‌ها و از طریق کنترل و هدایت نقدینگی سرگردان، اقدام خواهد کرد که همه این‌ها در بازار سرمایه می‌تواند اتفاق بیفتد.

اگر بازار سرمایه رونق نداشته باشد، دولت نمی‌تواند سهام‌های مورد نظر را در بازار سرمایه بفروشد و نمی‌تواند در بازار سرمایه تأمین مالی کند.

با توجه به اینکه پیش بینی می‌شود افزایش نقدینگی روزافزون می‌تواند سایر بازارها را با تکانه های شدیدی مواجه سازد، دولت راهی ندارد جز اینکه این بازار (بازار سرمایه) را زنده نگه دارد که حداقل یک کانالی باشد برای کنترل و جذب نقدینگی سرگردان.

بنابراین برداشت کلی من این است که جدا از کالاهای جهانی در بازار سرمایه، صنایع داخلی ما که از تحریم و کرونا اثر کم‌تری می‌پذیرند، مورد استقبال بیشتری قرار می‌گیرند و به اعتقاد بنده علی رغم همه این مسایل فکر می‌کنم که نه با شیب تند سال گذشته (بازدهی 180 درصدی شاخص کل) ولی با یک فاصله و اصلاحاتی، بازار سرمایه امسال نیز می‌تواند بین بازارهای دیگر خودنمایی کند.

در خصوص نمادهای صادرات محور بایستی به این نکته توجه داشت که کرونا در کل دنیا هم عرضه را تحت فشار قرار داده و هم تقاضا را؛ این در شرایطی است که ما با مشکل دیگری به نام تحریم نیز مواجه هستیم و شرایط صادراتی بسیار سخت‌تر شده است. هرچند اگر نرخ دلار در بازار افزایش پیدا کند، بخشی از مشکل نمادهای صادراتی جبران می‌شود.

در نتیجه با توجه به شیوع کرونا، یک سری از صنایع به شدت تحت تأثیر قرار می‌گیرند. در این میان، پیش بینی می‌شود که صنایعی مثل خودرو، بانک، غذایی، لیزینگ، آیتی محورها، شوینده‌ها و تجهیزاتی‌ها، طبیعتاً با استقبال و رد مواجه خواهند شد.

در خصوص آینده شاخص کل بورس و پیش بینی روند آن بایستی به این نکته توجه داشت که در سه ماهه ابتدای سال جاری گزارش‌های خوبی از شرکت‌ها نخواهیم داشت، اما با توجه به اینکه دولت به دنبال جذب نقدینگی در بازار سرمایه است، می‌توان برآورد کرد که شاخص‌ها بین 30 تا 40 درصد رشد خواهند داشت. البته این پیش بینی در فضای کنونی است، زیرا اگر تأثیرات مخرب کرونا در ایران و دنیا بیشتر شود، برآورد و پیش بینی بسیار سخت خواهد بود.

در خصوص تعطیلی بورس نیز معتقد هستم اگر بورس و کارگزاری‌ها تعطیل می‌شدند شرایط به جهت کنترل شیوع ویروس کرونا، خیلی بهتر بود. به نظر بنده، ما اگر زنجیره انتقال این بیماری را با تعامل کمتر آدم‌ها می‌توانستیم مدیریت کتیم قطعاً زودتر می می‌توانستیم با این چالش مبارزه کنیم و بهتر بود که کارگزاری و بانک‌ها تعطیل باشند. ولیکن به هر دلیلی و با توجه به ملاحظاتی که دولت داشت این تعطیلی رخ نداد که امروز ما و یک سری از مشاغل دیگر سر کار حاضر شدیم و به امورات جاری پرداختیم.

 

منبع: تابناک

کلیدواژه: کروناویروس نوروز 99 کرونا در ایتالیا کرونا در آمریکا جهش تولید سیده عزت خاموشی بورس بازار سرمایه نقدینگی کروناویروس نوروز 99 کرونا در ایتالیا کرونا در آمریکا جهش تولید سیده عزت خاموشی بازار سرمایه اولین روز مواجه شد شاخص کل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۳۶۸۸۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اصلاح بند س تبصره ۶ قانون بودجه ۱۴۰۳ چه تاثیری در بهبود وضعیت بازار سرمایه دارد؟

به تازگی در مجلس شورای اسلامی، نمایندگان بند س تبصره ۶ قانون بودجه ۱۴۰۳ را اصلاح کردند اما این موضوع چه تاثیری بر بورس دارد؟

به گزارش ایسنا، بند س تبصره ۶ قانون بودجه ۱۴۰۳ درخصوص دریافت مالیات برای اشخاص حقوقی و حقیقی است که توسط نمایندگان در روزهای اخیر اصلاح شده است، محمدرضا فلفلانی کارشناس بازار سرمایه درخصوص اینکه اصلاح این تبصره چه تاثیری در افزایش جذب سرمایه در بورس و بهبود وضعیت این بازار دارد به ایسنا گفت: همیشه یکی از دغدغه هایی که فعالان اقتصادی در فضای اقتصادی کشور داشتند این بوده که چطور بنگاه های اقتصادی، شرکت های تولیدی و خدماتی را بتوانند به سمت شفافیت در صورت های مالی سوق داده و بتوانند از حرکت شرکت ها به سمت شفافیت حمایت کنند.
وی ادامه داد: برای اینکه این اتفاق بیفتد و مشوقی برای شفافیت داشته باشیم قوانین و مقرراتی از گذشته در این زمینه وجود داشته است.

بازار سرمایه بستر شفافیت است

به گفته این کارشناس، بازار سرمایه کشور می تواند بستر شفافیت باشد و قاعدتا در فضای قانون گذاری و سیاست گذاری کلان کشور یکسری مشوق هایی به شرکت هایی که در بازار سرمایه پذیرش می گیرند ارائه می شود.
فلفلانی افزود: یکی از این مشوق ها قاعدتا یکسری معافیت های مالیاتی است، یکسری امکاناتی برای تامین مالی و ... است و وقتی شرکتی می خواهد وارد اکوسیستم بازار سرمایه شود و پذیرش بگیرد تا سهام آن شرکت به عموم مردم عرضه شود و تبدیل به سهامی عام شود یکسری الزاماتی که سازمان بورس تعیین کرده است را رعایت کند. 
وی یادآور شد: یکی از این الزامات شفافیت در حوزه مالی است و شرکت ها با توجه به زیرساخت هایی که ایجاد می کنند به سمت شفافیت سوق داده می شوند و در قبال آن می توانند از یکسری معافیت ها بهره مند شوند.
این کارشناس بازار سرمایه گفت: موضوعی که اخیرا مطرح شده بود این بود که این معافیت ها حذف یا کمرنگ شوند که در جلسه مجلس برگزار شد و این موضوع مورد بررسی قرار گرفت، قرار بر این شد که آن معافیت ها و مشوق ها همچنان وجود داشته باشد.
وی متذکر شد: با توجه به اینکه شرکت ها می توانند از قبال شفافیتی که ایجاد می کنند هم در تامین مالی شرکت اتفاق های مثبتی رقم می خورد هم می توانند از یکسری معافیت های مالیاتی هم بهره مند شوند. 

وجود معافیت ها عرضه اولیه ها را در بورس بیشتر می‌کند

فلفلانی گفت: پیش بینی می شود وجود این معافیت ها موجی از افزایش تقاضا در خصوص عرضه اولیه رقم بخورد به این معنا که شرکت ها و بنگاه های اقتصادی علاقمند باشند که سهام شان را در بازار سرمایه کشور عرضه کنند و اگر تابلوی معملات هم در کنار این موضوع رونق داشته باشد فضای نسبتا خوبی حاکم خواهد شد.

الزام‌های مالیاتی،‌ شرکت‌ها را به سمت بورس سوق می‌دهد

وی تاکید کرد: اخیرا شاهد سخت‌گیری‌هایی هم در حوزه مالیات و اداره دارایی بودیم، این موضوع می‌تواند شرکت‌ها را به سمت شفافیت سوق دهد، به نظر می‌رسد بنگاه‌های اقتصادی در حال حاضر به خاطر قوانین مالیاتی کشور ملزم به داشتن یکسری شفافیت‌هایی هستند احتمالا با خود فکر می‌کنند که حالا که این شفافیت‌های مالی را دارند از مزایای آن نیز استفاده کنند، مزایا در صورتی به این بنگاه‌ها اعطا می‌شود که در بازار سرمایه کشور بتوانند سهامشان را عرضه کنند بنابراین این موضوع می‌تواند در بلند مدت موجی را ایجاد کند که شرکت‌ها علاقه‌مند به عرضه سهام در بازار بورس باشند و این موضوع فضای مثبتی را در اکوسیستم اقتصادی کشور رقم بزند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • نظارت ها بر شرکت های بورسی برای واریز به موقع سود سهام عدالت چگونه است؟
  • جبران خسارت زیست محیطی ازسوی آزادراه تهران-شمال
  • اصلاح بند س تبصره ۶ قانون بودجه ۱۴۰۳ چه تاثیری در بهبود وضعیت بازار سرمایه دارد؟
  • جاماندگی بورس از بازار‌ها
  • عبور از دژاووی بورسی
  • پیش بینی بورس چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ / سهامداران منتظر تحول یکباره بازار نباشند!
  • کدام خودروی سایپا 700 میلیون تومان شد؟
  • کوچ نقدینگی از بازار طلا و ارز به بازار سرمایه/ بورس جذاب شد
  • جزئیات مهم از افزایش سرمایه سنگین نماد‌های بورسی
  • حقوقی‌ها از بازار سرمایه دست کشیدند/ بورس سرخ‌پوش شد!